Kategorier
Trafikskola

Ofta billigare att ta körkort i Stockholm om man går en intensivkurs

Behöver du snabbt ta ett körkort? I så fall ska du välja att gå en intensivkurs i Stockholm. Ofta blir körkortet då också billigare. Här är några tips.

Snabbaste vägen till ett körkort är att gå en intensivkurs. Många tror att det är dyrare att gå en intensivutbildning men det är faktiskt tvärt om. Eftersom man kör koncentrerat flera timmar varje dag klarar man sig med färre lektioner. Väljer man dessutom en körskola dit det är enkelt att ta sig från hemmet sparar man ännu mer pengar.

Har man ändå svårt att finansiera körkortet kan man vända sig till Centrala Studiemedelsnämnden och ansöka om ett körkortslån. Det är viktigt att komma ihåg att man inte får köra upp förrän man har klarat teoriprovet. Därför kan det vara bra att börja plugga teori innan man börjar intensivkursen.

En intensivkurs kräver att man avsätter mycket tid

En intensivkurs i Stockholm innehåller vanligtvis tjugo eller fyrtio lektioner. Hur många lektioner man behöver beror på hur mycket körvana man har och hur lätt man har för att ta till sig den nya kunskapen. Innan man börjar kursen får man en gratis provlektion. Då gör körläraren även en bedömning av vilken nivå man är på.

En bra körlärare kommer med tips och råd på saker som man kan öva på när man övningskör hemma, innan intensivkursen börjar. Detta för att man ska kunna få sitt körkort så snabbt som möjligt. Ska man gå en intensivkurs är det viktigt att man avsätter mycket tid och exempelvis tar ledigt från jobbet.