Kategorier
Allmänt

En målare i Stockholm kan dölja oönskade konstverk

När barnen valt att utföra sina konstverk på väggarna hemma i Stockholm, kan det vara läge att ringa in en målare. Men först kan ni ha mer kul tillsammans.

I stort sett alla barn gillar att rita och måla. Ibland tar detta sig lite väl våldsamt uttryck. Som när de gett sig på att utföra väggmålningar. Som förälder blir du säkert inte så glad när du upptäcker det. Då gäller det att kunna förmana och tillrättavisa utan att kväsa barnets skaparglädje.

Om väggen där hemma i bostaden i Stockholm fått en sådan “försköning” så vill du förmodligen sätta upp nya tapeter eller måla om. Det kan dock vara klokt att vänta lite med det, tills barnet blivit lite större och lärt sig att dennes konstverk uppskattas mest om de utförs på papper.

Mera kul innan målaren kommer

När det så äntligen är dags att snygga till väggarna, så kanske, kanske du vågar låta barnet gå loss på dem igen. Innan du ringer in en “riktig” målare alltså. Ja, du kanske till och med själv förenas med din avkomma i skaparglädjen. Det är kul att rita på väggar, även när det är tillåtet.

Se bara till att använda lämpliga färger och kritor, så det inte riskerar att lysa igenom efter att det målats över. Annars kan du välja att låta målaren börja med att sätta upp en renoveringstapet, som hen sedan målar med riktig väggfärg på. Då är du på säkra sidan. Så nu – släpp loss barnet inom dig och ha det så kul.

Du kan ta reda på mer kring en målare, gå till denna sida: https://www.skondalsmaleri.se/