Kategorier
Solskydd

Markiser – snyggt och smart i Stockholm

För den som driver café kan solen göra mer skada än nytta. Ett knep för att få tillbaka kunderna till serveringen i Stockholm är att sätta upp markiser.

När Martin öppnade sitt café visste han att han skulle få massor av kunder. Dels för att han var en bra konditor men även för att lokalen han hittat hade plats för en uteservering. Vem ville inte sitta ute när solen värmde gott? Då kanske inte alla ville ha kaffe men Martin hade även fantastiska glassar att erbjuda.

Våren började fantastiskt. Gästerna strömmade in för att njuta av en god sallad eller en glass med tillbehör i vackra glas. Det hände ofta att folk fick vända för att det inte fanns plats ute. Allt var frid och fröjd till det plötsligt en dag blev ovanligt lugnt. Varför? tänkte han. Vädret var ju fantastiskt!

Markiser lockade tillbaka gästerna

När han en dag fick hjälp en stund för att gå till tandläkaren insåg han var problemet låg. Här och där satt hans förut trogna kunder under parasoll och njöt av skuggan. Givetvis var det alldeles för varmt i solväggen hos honom, att han inte fattade det. Väl tillbaka kontaktade han ett företag som sålde markiser i Stockholm.

Martin ville inte ha parasoller, han ville ha en snygg markis som gick över hela uteserveringen. Tillsammans med försäljaren kom de fram till att han behövde en terassmarkis. På det viset kunde han ta in den när det var behaglig temperatur och ut när det blev för varmt eller småregnade. Nu skulle gästerna komma tillbaka igen, det var han säker på.