Kategorier
Mäklare

Mäklare Vasastan – viktigt att tänka på

Hur kan det komma sig att vissa objekt säljs för höga priser och att andra bostäder säljs för betydligt mindre pengar – trots att de ligger i samma område och är ungefär lika stora? Till stor del handlar detta om vilken mäklare man anlitat. En mäklare i Vasastan kan göra en enorm skillnad för vilket slutpris man når.

Vi ska här rada upp några viktiga tips att ha i åtanke vad gäller just mäklare i Vasastan och hur du ska agera för att säkerställa kvalitet och välja rätt sådan:

  • Värderingen. Hur mycket värderas din bostad till är ofta avgörande för vilken mäklare i Vasastan man ska välja. Här gäller det dock samtidigt att vara realistisk och exempelvis kolla upp tidigare säljhistorik i området. Vissa mäklare kan ta i i överkant.
  • Känslan. Din bostadsaffär kommer förmodligen att vara ditt livs största affär och du lägger således en massa pengar i händerna på en annan person. Givet detta så måste du känna både tillit och förtroende för den mäklare i Vasastan du anlitar.
  • Strategin. Hur ska man kunna få din bostad att dra till sig mest intresse? När ska man lägga ut den till försäljning – och i vilka kanaler kommer den att synas? Erfarna mäklare har ofta en fördel i dessa frågor då de dels vet vad som fungerar och dels också har rutin nog att kunna avvakta lite. En annan fördel handlar om att erfarenhet kan belöna sig i ett större kontakt- och spekulantregister. Det kan innebära att din bostad kan säljas innan visning, vilket nästan alltid är lukrativt.
  • Åtgärder. Homestyling är en detalj som verkligen gör skillnad och som din mäklare i Vasastan mer än gärna får ha samarbeten inom. Men, det kan även finnas andra genvägar för att få igång ett intresse. Måla om i hallen, slipa golven, fixa till köksluckor – mindre ingrepp som kan skapa enorma skillnader. En mäklare i Vasastan som kan identifiera liknande åtgärder är ofta en skicklig sådan.