Kategorier
El

Elektronik inget för lekmän

Att vara en allfixare är en bra egenskap. Ibland krävs det dock mer än att man är praktiskt lagd. När det handlar om elinstallationer är det viktigt att läsa på om vilka regler som gäller.

Låt säga att Erik köpt ett äldre hus i Täby. Han inser ganska snart att huset har både jordade och ojordade uttag i köket. Något som inte är ok. Eftersom Erik är van att fixa det mesta själv tar han tag i problemet med detsamma. Han har gjort liknande saker förr, men då handlade det om byte av redan installerade strömbrytare.

Då Erik är en noggrann person börjar han leta efter information som talar om hur jobbet ska göras. Efter lite research hittar han det han söker. Där står även att installationen måste göras av en auktoriserad elektriker. Erik förstår att om han fortsätter kan det få mindre trevliga konsekvenser och bestämmer sig för att ringa en elektriker i Täby som han hört talas om.

Osäker på om man får eller inte?

Det finns trots allt elrelaterade saker som man kan göra själv. Ska man göra något man inte gjort förr är det klokt att ha med någon med mera erfarenhet. Har man minsta fundering över vilka krav som ställs på den som ska installera, oavsett om det är jordade kontakter eller vitvaror, bör man ta kontakt med en elektriker för råd och hjälp. Det kan vara ett av de viktigaste besluten man tar. Förutom att man kan känna sig trygg slipper man göra jobbet själv.