Kategorier
Bilar & Motor

Parkering vid Arlanda – tänk på det härMånga som ska lämna bilen på parkering vid Arlanda väljer det billigaste alternativet. Här får du tips på vad du kan göra för att underlätta parkeringen.


Parkering Arlanda, eller ARN Långtidsparkering som den också kallas, ligger i närheten av flygplatsen med samma namn. Eftersom Arlanda är en av de största flygplatserna i Norden finns det gott om plats på parkeringen. Men vad ska du tänka på när du väljer parkering vid Arlanda? Här får du några tips.

Klimatet där parkeringen för Arlanda flygplats ligger är lika kärvt som i resten av Sverige. Har du funderat på varför flygplatsen och parkeringen ligger just där den ligger? Jo, för att det inte var bebyggt. Innan det blev flygplats var det bara fält och åkrar där, eftersom ingen verkade vilja bo där.

Förutom att vara beläget i kalla Norden omges Arlanda av öppna fält och granskogar. Det gör klimatet hårt och bistert, inte minst på vintern. Om du brukar parkera din bil inomhus eller i carport kan det bli en chock för den att stå utomhus i flera veckor medan du är på semester.

Parkering kan bli en semester på Arlanda för din bil

Även om det kan vara frestande att bara välja den billigaste parkeringen kan det vara smart att välja en parkering inomhus, framför allt om du lämnar den på parkeringen vintertid. Du kanske inte tänker på din stackars bil, täckt av snö och is, när du solar i Málaga. Men där står den.

Om priset är det viktigaste för dig kan du förbereda bilen på kall förvaring genom att tömma den på allting som kan frysa och fylla på med kylarvätska. Om du har en hybrid kan det vara smart att tanka den innan, eftersom batterierna kan ladda ur i extrem kyla.

Men du kan också välja att ge bilen en semester. Du kan se till att bilen laddas om den går på el. Du kan dessutom köpa till tvätt av bilen så att den är ren när du hämtar den. Det kan vara trevligare än att behöva skotta fram den och hacka bort isen från däcken.