Kategorier
Trafikskola

Köra halkbana i Stockholm

När du tar körkort ska du även ha intyg på att du kört halkbana. Det kan vara i Stockholm eller på annan ort där du lyckats få en tid att träna detta moment.

Att råka ut för blixthalka är ett otrevligt moment i trafiken. Tyvärr inträffar det då och då vilket kan orsaka enorma problem när det gäller trafiksäkerhet. Det blir glashalt över en natt. Har du då varit på halkkörning och fått uppleva det en gång kanske du inte drabbas av panik på samma sätt.

Efter du varit på en halkbana i Stockholm har du fått en genomgång på hur du ska manövrera bilen för att klara dig bäst de gånger det är halt väglag du kör på. Att vara förberedd är alltid att ligga ett steg före när olyckan väl är ett faktum. Då har du chans att reagera intuitivt rätt.

Halkbana i Stockholm för din säkerhet

Det är otroligt bra att ha varit på en halkbana i Stockholm. Det kommer du märka när du väl är där. Inget är så bra som att komma förberedd. Du bör ha pluggat en hel del teori och känna till hur bilen du ska framföra fungerar. Är det en personbil eller är det en lastbil? Alla bilar är olika att köra.

Det går även att träna sig i en simulator om du vill vara riktigt bra förberedd. Då lär du känna hur en bil beter sig när det är halka. I riktigt extrema fall kan du bli underkänd på halkkörningen. Det är dock mycket ovanligt att det sker.